Mijn favorieten

Woningstyling & fotografie

Een belangrijk onderdeel van de presentatie van uw woning, is het maken van de fotopresentatie. Wij werken hiervoor samen met het stylingbureau ‘Stijlsupport’. Dit bureau zal een uitgebreide fotoreportage maken en eventueel stylingadvies geven. Dit eerste stylingadvies krijgt u bij ons geheel gratis bij het maken van de fotoreportage.
 
Een goede en doordachte presentatie van uw woning is bij de start van de verkoop van groot belang. Een uitgebreide fotoreportage van een goed gestylde woning vergroot de kans op een betere en vaak snellere verkoop. U heeft tenslotte maar één kans om een goede, eerste indruk achter te laten!

Om uw woning ‘verkoopklaar’ te maken, zal de stylist uw woning eerst analyseren. De stylist heeft geen emotionele binding met uw woning en zal zich daarom beter in de toekomstige koper kunnen inleven. Uw woning zal zo optimaal en transparant mogelijk gepresenteerd moeten worden.
Tijdens het bezoek van de stylist kan naar voren komen dat de woning méér nodig heeft voor een optimale presentatie. De stylist kan alle diensten leveren die hiervoor nodig zijn. Denk hierbij aan het verhuren van een complete inrichting met exclusief meubilair of het inhuren van een schilder.

Tips van onze styliste en de makelaar voor een goede presentatie van uw woning tijdens de fotoreportage en/of bezichtigingen:
- Maak u los van uw emotie en zie uw huis als een product. Loop samen met een bekende door uw huis alsof u het zelf wilt kopen. Als eigenaar bent u wellicht gewend geraakt aan die lekkageplek of vlekken in het tapijt. Een objectieve blik is veel waard.
Handel dan ook naar uw waarneming en de tips van anderen. Geef uw huis bijvoorbeeld een schilderopknapbeurt, maak het tapijt schoon of voer kleine reparaties uit.
- Kijk en loop zelf eens door uw huis zoals kopers dat doen. Kopers kijken van rechts naar links, lopen naar het raam en draaien zich om. Zorg voor een ruimtelijk effect en een vrije looproute.
- Durf realistisch de prijzen. Kijk naar de prijzen van de concurrerende woningen en wat zijn de laatste transacties geweest? Wij kunnen u hier inzicht in geven.
- Waarom werd u destijds verliefd op uw woning? Vaak werkt dit argument ook voor een nieuwe eigenaar.
- Creëer een 'home sweet home' gevoel; Alles schoon en opgeruimd, een rustige basis in het interieur (niet te veel accessoires),  weinig persoonlijke spullen en schep met kleuraccenten een vrolijke sfeer.
- Accessoires geven een ruimte karakter, maar let op: niet te veel en houd het neutraal. Kaarsen, kussens en bloemen zijn wenselijk, maar vermijd liever drukke kleuren, extra prints en knuffels/tierelantijnen.
- Geef uw badkamer het spa-effect. Gebruik bijvoorbeeld mooie flessen badschuim, schone badhanddoeken, badmat en handdoeken in dezelfde kleur en houd de wc-borstel uit het zicht.
- Ook de tuin is belangrijk bij de verkoop van uw huis. Check of het gras is gemaaid, het pad naar de woning goed begaanbaar is en of het onkruid is gewied.
- Wees zelf ook actief en spread the news. Maak gebruik van media als Facebook en Twitter. Vertel de buren dat de woning in de verkoop gaat, wie weet kennen zij geïnteresseerden.
- Probeer het koopgedrag positief te beïnvloeden. Laat een frisse wind door uw huis waaien. Open van te voren alle ramen zodat eventuele nare geurtjes verdwijnen. Geuren van huisdieren en sigarettenrook ruikt u vaak zelf niet meer. Verspreid verder een aangename, frisse geur, zoals de geurstokjes van Rituals 'sweet sunrise home'.
- Zet uw woning in de schijnwerpers, door zoveel mogelijk lichten aan te doen en alle gordijnen te openen.

'You never get a second chance to make a first impression' gaat voor de verkoop van uw woning in het bijzonder op. Laat geen enkel detail aan uw aandacht ontsnappen en zorg ervoor dat uw huis en uw tuin eruit springen.