Hulp nodig bij het het vinden van en het aankopen van jouw droomwoning?

Wij helpen jou graag.

Wat spannend en leuk; je hebt besloten om een (nieuw) huis te kopen!
Er komt echter veel kijken bij het kopen van een huis: van de zoektocht en de bezichtiging tot aan het onderhandelen en de overdracht. Woerden Makelaardij helpt je graag tijdens het hele aankoopproces. Wij kunnen jouw vragen beantwoorden en jou ontzorgen!
Ons stappenplan informeert je over elke stap in het aankoopproces en helpt je goed voorbereid het traject in te gaan. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Het aankoopproces in 5 stappen:

Stap 1
Stap 1

Eerste kennismaking

Als aankoopmakelaar in Woerden weten wij dat een huis kopen een bijzondere én spannende aangelegenheid is. Wij gaan graag met jou erover in gesprek. Persoonlijk en open. Wij zijn oprecht geïnteresseerd in jou en jouw leven. Samen brengen wij jouw wensen, dromen en mogelijkheden in kaart. Wordt dit jouw eerste koophuis? Waarom wil je verhuizen? Wat zijn jouw toekomstplannen? Wil je graag groter of juist kleiner wonen?

Stap 2
Stap 2

Zoeken, vinden en verrassen

Woerden Makelaardij kent de woningmarkt door en door. Wij hebben voortdurend zicht op het actuele woningaanbod in Woerden en de omliggende dorpen. Dat maakt het zoeken naar jouw droomwoning een stuk sneller en eenvoudiger. Soms wijzen wij jou op verrassende alternatieven; een iets andere woning dan je voor ogen hebt of een andere wijk. Wij brengen je snel op de hoogte van het nieuwe aanbod via Whatsapp.

Stap 3
Stap 3

Belangstelling voor een woning?

Als je belangstelling hebt voor een woning, maken wij de bezichtigingsafspraak voor jou en gaan wij samen met jou goed voorbereid bij de woning kijken. Jij laat jouw gevoel spreken over de woning en de buurt. Voldoet dit huis aan jouw wensen? Wat zijn de plussen en de minnen? Wij letten als aankoopmakelaar kritisch op alle details. Wij geven advies over de bouwkundige staat, de juridische aspecten, de marktwaarde en een concurrerend aanbod. Wij vertellen je alle ins en outs, ook over voorzieningen in de buurt en de scholen voor de kinderen.

Stap 4
Stap 4

Bieden, onderhandelen en de koop sluiten

Heb je jouw huis gevonden? Dan bepalen wij in goed overleg de juiste aankoopstrategie en het beste bod. Als aankoopmakelaar voeren wij de onderhandelingen, met als doel uit te komen op een scherpe prijs en de meest gunstige voorwaarden. Is de koop rond? Dan begeleiden wij je tot en met de officiële overdracht bij de notaris.

Stap 5
Stap 5

Overdracht & inspectie

De woning is pas echt van jou als je bij de notaris de leveringsakte hebt getekend en de sleutels van jouw droomwoning hebt ontvangen. Natuurlijk mag je voorafgaand aan de overdracht nog even in de woning kijken. Wij kijken dan of de staat van de woning in orde is en alle afspraken, die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst, zijn nageleefd. Werkt alles nog, is er warm water etc.? Daarnaast noteren wij ook nog de meterstanden van het gas, elektra en water, zodat jij deze meterstanden kan doorgeven aan de diverse leveranciers.

De (ver) koop van het huis is tot een goed einde gebracht. Verkopers en kopers zijn naar tevredenheid geholpen. Toch staat Woerden Makelaardij ook nu nog voor jou klaar. Misschien heeft u vragen over de levering of zit u met andere praktische vragen. Met onze exclusieve aandacht gaan wij graag een stapje verder!

Courtage

Wij helpen je graag bij het aankopen van jouw droomwoning: voor een vast tarief van € 3.000,- incl. BTW begeleiden wij je tijdens alle genoemde stappen. Wij werken op basis van No cure, no pay. Mocht het toch niet tot de aankoop van jouw droomwoning komen, dan is er ook geen courtage verschuldigd.

Misschien ook prettig om te weten; onze courtagenota wordt verrekend bij de notariële overdracht. Je hoeft ons dus niet al vooraf te betalen.

Maak snel een afspraak met één van onze makelaars om je woonwensen te bespreken.

Aankopen en verkopen combineren?

Wil je naast een woning aankopen ook nog je huidige woning verkopen, dan hebben wij een aantrekkelijk combinatietarief voor jou! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat als je jouw droomwoning al hebt gevonden, maar graag advies en hulp wilt bij het vervolg? Dan zullen wij je vanaf stap 3 ontzorgen voor een aangepast tarief. Onze makelaars vertellen graag meer.

Neem contact op