Jouw huis verkopen via Woerden Makelaardij?

Dat doen wij uiteraard graag

Juist in een sterk veranderende huizenmarkt wil je natuurlijk zo goed mogelijk worden geholpen bij de verkoop van jouw woning. Gelukkig zijn wij altijd op de hoogte van de meeste recente ontwikkelingen, waardoor wij de juiste prijs kunnen bepalen én krijgen. Nadat je voor ons hebt gekozen, brengen wij jouw huis of appartement volledig in kaart, zorgen voor een op maat gesneden presentatie met professionele fotografie en brengen we je huis of appartement onder de aandacht bij de juiste mensen. We maken daarbij gebruik van diverse offline en online mediakanalen, zoals ons forse zoekersbestand, diverse Sociale Media, Funda en andere woningsites. Laat onze ervaring en deskundigheid het werk doen en maak snel een afspraak voor een eerste kennismaking!

Ons verkoopproces in 7 stappen:

Stap 1
Stap 1

Eerste kennismaking

Het verkopen van je woning begint met een eerste kennismaking, het onderzoeken van de woningmarkt en een persoonlijk advies. Zodra je Woerden Makelaardij uitnodigt voor een vrijblijvend gesprek doen wij een kort onderzoek naar jouw woning en de omgeving. Zo kunnen wij je bij de eerste kennismaking al voorzien van relevante informatie en een waarde-indicatie van je woning.

Stap 2
Stap 2

Persoonlijke verkoopstrategie

Zodra je aangeeft de intentie te hebben om jouw woning via Woerden Makelaardij te verkopen, gaan wij samen aan de slag met het bepalen van de beste verkoopstrategie. Mede aan de hand van jouw wensen komt deze strategie tot stand. In onze verkoopstrategie houden wij rekening met diverse omgevingsfactoren. Onze uitgebreide kennis van de woningmarkt komt hier optimaal tot zijn recht! Natuurlijk is het vaststellen van de vraagprijs hier een onderdeel van. De vraagprijs heeft direct invloed op de verwachte verkooptijd en de gewenste opbrengst van de woning. Als register makelaar en taxateur brengen wij op een vakkundige wijze een advies over een vraagprijs en een verwachte koopsom uit. In onderling overleg stellen wij de definitieve vraagprijs vast.

Stap 3
Stap 3

Presentatie van de woning

Nu de strategie en vraagprijs zijn vastgesteld, is het zaak om jouw woning optimaal te presenteren. Je maakt een afspraak met onze professionele fotograaf om jouw woning te fotograferen en op te nemen. Tijdens de opname worden alle maten opgenomen en uiteindelijk wordt er van elke woonlaag een plattegrond gemaakt. Ook is het mogelijk om een video en/of 360 graden foto's te laten maken.

Als alle informatie vanuit de opname is verzameld, gaan wij aan de slag met het schrijven van een wervelende verkooptekst en met het voorbereiden van de woning op publicatie op Funda en onze eigen website. Daarnaast zullen wij een prachtige verkoopbrochure maken. Natuurlijk heb je altijd inspraak. Pas na jouw akkoord, publiceren wij de woning op internet. Wij zetten hierbij het mediapakket in. Zo wordt jouw woning zichtbaar op de verschillende (online) kanalen waaraan Woerden Makelaardij verbonden is. Hiervoor gebruiken wij o.a. Funda.nl, Huislijn.nl, Facebook, Instagram. Daarnaast krijgt elke woning zijn eigen website. Natuurlijk brengen wij jouw woning ook onder de aandacht van ons netwerk. De verkoop is nu officieel begonnen!

Stap 4
Stap 4

Bezichtigingen

Aan de hand van de interesse, kijken wij welke strategie het beste past bij jouw woning. Potentiele kopers krijgen ruim de tijd om jouw woning, eventueel samen met een eigen aankoopmakelaar, te bekijken. De geplande bezichtigingen en de reacties van de kijkers kun je 24/7 bekijken in jouw eigen online dossier. Natuurlijk brengen onze makelaars je ook persoonlijk op de hoogte.

Stap 5
Stap 5

Onderhandelingen

Een potentiële koper toont interesse en brengt een bod uit op jouw woning. Woerden Makelaardij verzorgt de onderhandelingen volledig in jouw belang. Elk bod melden wij aan jou. Gaandeweg dit proces brengen wij je advies uit over tegenbiedingen en bijkomende voorwaarden. Zo werken wij samen toe naar een optimaal eindresultaat. De biedingen zijn overigens ook terug te zien in het online dossier. Altijd handig om nog even terug te lezen.

Stap 6
Stap 6

Koopovereenkomst

Er is een akkoord bereikt in de onderhandelingen. De verkoopprijs en de voorwaarden zijn bepaald. Woerden Makelaardij legt dit vast in een duidelijke koopovereenkomst. Deze overeenkomst wordt door beide partijen ondertekend. Vervolgens dragen wij dit over aan de notaris. Wij zorgen ervoor dat je een zo klein mogelijk juridisch en economisch risico loopt.

Stap 7
Stap 7

Eindinspectie

Voordat de woning officieel wordt overgedragen bij de notaris, verzorgen wij een eindinspectie. Samen met de kopers en verkopers doen wij een laatste inspectie in de woning. Wij kijken dan of de staat van de woning in orde is en alle afspraken, die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst, zijn nageleefd. Op dat moment worden ook de meterstanden genoteerd. Het laatste onderdeel is de overdracht van het eigendom van de woning aan de koper. De notaris zorgt dat de woning juridisch wordt overgedragen en dat de koopsom wordt overgemaakt naar de verkopende partij. Daarnaast verzorgt de notaris eventueel voor de koper de hypothecaire akte voor de financiering van het onroerend goed.

De (ver)koop van het huis is tot een goed einde gebracht. Verkopers en kopers zijn naar tevredenheid geholpen. Toch staat Woerden Makelaardij ook nu nog voor jou klaar. Misschien heb je nog vragen over de levering of zit je met andere praktische vragen. Met onze exclusieve aandacht gaan wij graag een stapje verder!

Wij helpen je graag bij de succesvolle verkoop van jouw woning!

Vraag naar onze aantrekkelijke courtage bij verkoop van jouw woning. Onze courtage is meestal een percentage van de gerealiseerde verkoopprijs. Oók is het mogelijk om vooraf een vast bedrag af te spreken, zo weet je vooraf precies wat onze kosten zijn! Daarnaast zijn er nog kosten voor het presenteren van de woning. Misschien ook prettig om te weten; onze courtagenota wordt verrekend bij de notariële overdracht. Je kunt onze rekening dus voldoen uit de opbrengst uit je woning.

Aankopen en verkopen combineren?

Wil je naast jouw woning verkopen ook nog een woning aankopen, dan hebben wij een aantrekkelijk combinatietarief voor jou! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Neem contact op